В інституті Амосова у Києві відкрили відділення воєнної кардіохірургії

Цей напрям в медичному закладі розвивають з 2014 року

У Національному інституті серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова відкрили відділення воєнної кардіохірургії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію медичного закладу.

У новому відділенні надають високоспеціалізовану медичну допомогу військовим з бойовими травмами серця, пораненнями серця і грудної клітки. Цей напрям розвивають з початку війни на Донбасі. З 2014 року фахівці інституту мають значний досвід в наданні медичної допомоги пораненим, а інститут швидко інтегрувався у військову медицину. З червня 2014 року до початку грудня цього року в інституті Амосова пролікували майже шість сотень українських військових з патологію серця та магістральних судин.

Окрім того, в інституті Амосова активно впроваджують нові методики допомоги пацієнтам з тяжкими мінно-вибуховими пораненнями. Зокрема, вилучення металевих уламків з серця за допомогою магнітів.

“Найбільша загроза життю виникає внаслідок мінно-вибухових і кульових поранень у серце, догоспітальна летальність при проникаючих пораненнях серця сягає 55-94% До бойової травми серця належать також закриті ушкодження серця і магістральних судин або міграція уламків в серцеві порожнини", — розповів директор інституту Амосова Василь Лазоришинець.

З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну інститут Амосова став багатопрофільним військовим госпіталем, зазначив керівник медичного закладу. Він нагадав, що засновник інституту Микола Амосов під час Другої світової війни був військовим хірургом у польовому пересувному госпіталі. "З 1941 по 1945 рік лише п’ять хірургів госпіталю прооперували понад 50 тисяч поранених”, – додав Лазоришинець.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися