На Київщині лікарні забезпечили резервним електропостачанням (ВІДЕО)

Що відомо про роботу та розвиток медичних закладів регіону

В Київській області в умовах енергетичного терору з боку російських окупантів медичні заклади забезпечують альтернативними джерелами енергії. Про це йдеться в відео, оприлюдненому головою Київської обласної військової адміністрації Олексієм Кулебою, передають "Коментарі".

За його словами, всі лікарні Київської області мають бути забезпечені автономним джерелом живлення, зокрема генераторами для роботи під час відключення світла.

"Не зупиняємо й інші проєкти. Наприклад, влітку цього року благодійники передали сонячні батареї до медичних закладів Бородянки та Ірпеня. Вони дозволяють лікарням самостійно виробляти й накопичувати електроенергію незалежно від місцевої мережі щонайменше на дві доби", — заявив Кулеба.

Медичним закладам регіону з оснащенням альтернативними джерелами живлення допомагають держава та благодійники.

"З однієї сторони війна — тяжка ситуація, важко державі, але в цей же час за рахунок і обласної адміністрації, і мерії міста закінчуємо ремонт інсультного відділення на 46 ліжок", — розповів директор центральної лікарні в Броварах Валентин Багнюк.

Допомогу отримують лікарні в усьому регіоні. Зокрема, влітку в Ірпені встановили сонячні батареї на амбулаторію. Днями в Ірпінь прибули ще дві сонячні станції для двох медичних закладів.

"Те, що ми зараз відтестували, те, що на дві доби, якщо немає зовнішнього живлення, ці паверволи спокійно забезпечують нас необхідною електроенергією. Сонячні панелі показують свою ефективність. На сьогодні важливим питанням залишається те, що медична інфраструктура повинна бути відновлена, повинна бути забезпечена безперебійним живленням, зв’язком", — зазначив директор амбулаторії сімейної медицини в Ірпені Андрій Левківський.

Читайте также