На Київщину доставили мобільні сонячні станції (ФОТО)

Де встановлять нове обладнання

В Ірпені міський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав дві мобільні сонячні станції. Про це розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, передають "Коментарі".

За його словами, мобільні сонячні станції потужністю 3 кВт амбулаторія сімейної медицини отримала від українського виробника.

"Одна із них працюватиме в амбулаторії сімейної медицини №3 на вулиці Ніжинській в Ірпені, а інша – в амбулаторії селі Михайлівка-Рубежівка", — повідомив Маркушин.

Подарували сонячні батареї Ірпеню в рамках кампанії Всесвітньої вітроенергетичної асоціації WWEA та Глобальної платформи Global100RE Renewables4Ukraine, зазначив мер міста. Цією програмою передбачено збір коштів для купівлі та передачі Україні енергетичного обладнання. Спонсорами є громадяни з різних континентів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені забезпечили безперебійну роботу центральної каналізаційно-насосної станції (КНС) за допомогою потужного дизель-генератора. Обладнання комунальному підприємству "Ірпіньводоканал" передало Посольство України в Австрії за фінансової підтримки австрійської компанії Attensam. КНС, де встановили генератор, перекачує в Київ стоки з Ірпеня, Гостомеля, Бучі та Ворзеля. 

Днями Київ отримав дев’ять потужних генераторів від міста-побратима Оденсе, що в Данії. Один з генераторів встановлять у Київському геріатричному пансіонаті. Інші вісім генераторів встановлять в столичних котельнях для забезпечення осель мешканців Києва теплом під час відключень електроенергії. Окрім того, Канада виділить 115 мільйонів доларів для екстреного відновлення пошкоджених обстрілами російських окупантів енергетичних мереж Києва.

Нагадаємо, Японія передала Бучі три потужних дизель-генератори та шість обігрівачів. Під час тривалого вимкнення світла та в період блекауту 50-кіловатні генератори будуть використовувати для живлення двох котельнь. Третій генератор буде мобільний та накачуватиме воду в резервуари там, де це необхідно. Обігрівачі передали в пункти обігріву.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.

Джерело: https://t.me/markushyn/3796


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дмитрий

26 грудня 2022, 20:11

Пусть реальные владельцы солнечных станций напишут отзыв о работе панелей зимой. Думаю людям будет интересно узнать их опыт и правильно потратить средства. А зимой лучше генератор.

Дмитрий

26 грудня 2022, 20:07

К сожалению зимой от солнечных панелей очень мало энергии, но на весну, лето и осень пойдет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися