Канада виділить мільйони доларів на відновлення енергомережі Києва

Що відомо про гуманітарну допомогу

Канада виділить 115 мільйонів доларів для відновлення пошкоджених обстрілами російських окупантів енергетичних мереж Києва. Про це заявила міністерка фінансів Канади Христя Фріланд, передають "Коментарі".

Український народ продовжує героїчний опір російським військам, тому Україні необхідно ще більше допомоги міжнародних партнерів, наголосила Фріланд.

"Канада виділить 115 мільйонів доларів США у вигляді надходжень від тарифів, які ми наклали на російські та білоруські товари, для термінової відбудови енергосистеми Києва", — повідомила міністерка фінансів Канади.

Окрім того, Київ отримав дев’ять потужних генераторів від міста-побратима Оденсе, що в Данії. Гуманітарна допомога прибула до столиці сьогодні, 22 грудня, коли в Україні відзначають День енергетика. Один з генераторів встановлять у Київському геріатричному пансіонаті. Інші вісім генераторів встановлять в столичних котельнях для забезпечення осель мешканців Києва теплом під час відключень електроенергії.

Тим часом в компанії Yasno назвали ключові проблеми з включеннями світла у Києві та повідомили, коли ситуація зі світлом в столиці зміниться на краще. Зараз у Києві є райони, де вмикають світло близько п’яти годин на добу, а є ті, хто зі світлом лише 2-3 години на добу. 

Нагадаємо, у Києві в разі тривалого відключення електроенергії не працюватиме метро. В столиці не їздитимуть трамваї та тролейбуси. Замість електротранспорту на маршрути вийдуть автобуси. Для пасажирів під час блекауту проїзд в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися