Мешканців Києва забезпечать теплом під час відключення світла

До столиці з Данії прибули потужні генератори

Київ отримав дев’ять потужних генераторів від міста-побратима Оденсе, що в Данії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської державної адміністрації.

Гуманітарна допомога від Данії прибула до Києва сьогодні, 22 грудня, коли в Україні відзначають День енергетика. Мер столиці Віталій Кличко привітав працівників енергетичної сфери та зазначив, що українські енергетики зараз цілодобово працюють в екстремальних умовах, щоб відновлювати мережі й обладнання, понівечені обстрілами російських окупантів.

За словами Київського міського голови, один з генераторів встановлять у Київському геріатричному пансіонаті. У цьому закладі допомагають літнім самотнім людям та киянам з інвалідністю. Інші вісім генераторів встановлять в столичних котельнях для забезпечення осель мешканців Києва теплом під час відключень електроенергії.

Тим часом в компанії Yasno назвали ключові проблеми з включеннями світла у Києві та повідомили, коли ситуація зі світлом в столиці зміниться на краще. Зараз у Києві є райони, де вмикають світло близько п’яти годин на добу, а є ті, хто зі світлом лише 2-3 години на добу. 

Нагадаємо, у Києві в разі тривалого відключення електроенергії не працюватиме метро. В столиці не їздитимуть трамваї та тролейбуси. Замість електротранспорту на маршрути вийдуть автобуси. Для пасажирів під час блекауту проїзд в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися