У Києві скасують оплату за проїзд в автобусах: названі умови

Коли транспортом можна буде користуватись безкоштовно

У Києві в разі тотального відключення світла скасують оплату проїзду в комунальних автобусах. Про сценарій блекауту в ефірі телемарафону розповів заступник Київського міського голови Володимир Бондаренко, передають "Коментарі".

У Києві в разі тривалого відключення електроенергії не працюватиме метро. В столиці не їздитимуть трамваї та тролейбуси. Замість електротранспорту на маршрути вийдуть автобуси. Перевезення пасажирів під час блекауту в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

"Швидше за все, що перевезення в даному режимі — це будуть надзвичайні перевезення, і вони будуть безкоштовними. Це не за перепустками. У випадку повної відсутності світла ми отримуємо надзвичайну ситуацію. В даному разі під час надзвичайної ситуації перевезення пасажирів наземним, тобто автобусами, може здійснюватися безкоштовно, але це буде стосуватися комунального пасажирського транспорту", — сказав Бондаренко.

Заступник мера Києва зазначив, що в мерії столиці поки що не розуміють, як поведуть себе приватні перевізники, які працюють в режимі маршрутних таксі.

"Маємо історію, коли пасажирський транспорт працює на межі, маршрутні таксі також працюють. В той же час приватні компанії значно піднімають ціну за проїзд в режимі таксі, в режимі нерегулярних перевезень під час таких ситуацій. Є така історія. Регулювати її, на жаль, місто не може", — зазначив заступник мера Києва.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Нагадаємо, рятувальники ліквідували наслідки вибухів у столиці та оприлюднили фото та відео з місця гасіння пожеж. Після останніх обстрілів дронами-камікадзе одну з пожеж у Києві на площі 150 квадратних метрів довелося гасити понад 2,5 години. Після влучання дрону-камікадзе в столиці горів пошкоджений вибухом об’єкт критичної інфраструктури.

Внаслідок обстрілів "шахідами" в Київській області частково знеструмлені Обухівський, Вишгородський, Бучанський райони. Заживлена виключно критична інфраструктура. Для Київської області наслідки останніх обстрілів досить серйозні. В регіоні пошкоджені приватні будинки та об'єкти критичної інфраструктури, три людини поранені.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Наташа Источник: https://kyiv.comments.ua/news/society/developments/14220-v-kieve-otmenyat-oplatu-za-proezd-v-avtobusah-nazvany-usloviya.html © Comments.uaц

24 грудня 2022, 09:55

Наташа Источник: https://kyiv.comments.ua/news/society/developments/14220-v-kieve-otmenyat-oplatu-za-proezd-v-avtobusah-nazvany-usloviya.html © Comments.uaц,

Наташа Источник: https://kyiv.comments.ua/news/society/developments/14220-v-kieve-otmenyat-oplatu-za-proezd-v-avtobusah-nazvany-usloviya.html © Comments.uaц

24 грудня 2022, 09:55

Наташа

Юрий

23 грудня 2022, 23:18

Хочу ваши новости.

Алла

23 грудня 2022, 13:48

Хочу читать ваши новости

Лєна

23 грудня 2022, 08:05

Автобуси перевозитимуть пасажирів безкоштовно на роботу,а самі працівники цього самого транспорту,в тому числі які їх ремонтують та купують за власний кошт інструменти,щоб відремонтувати,будуть як завжди сидіти без зарплати,бо проїзд безкоштовно.Де справедливість?Одні їздять безкоштовно,а інші мають зарплату.

Женя

23 грудня 2022, 06:59

За это время,пока будет бесплатный проезд,-столько бабла сдерут с городского бюджета (как компенсацию),аж подумать страшно!!!!!!

ККК

21 грудня 2022, 14:49

А так же отменить оплату за электроэнергию до тех пор пока не будет стабильного электричесва!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися