У Києві та Київській області зафіксували найбільше порушень щодо графіків вимкнень світла

В уряді розглянули питання розподілу електроенергії

В Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передають "Коментарі".

За його словами, серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання.

На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. "Заслухали інформацію міністра енергетики та голови Держенергонагляду щодо позапланових перевірок операторів системи розподілу в кожній області. За підсумками перевірок зафіксовано 193 порушення. Найбільше у Волинській, Київській, Полтавській областях та місті Києві", — повідомив Шмигаль.

Прем’єр-міністр України поінформував, що найпоширеніші порушення — це недотримання графіків відключення, відсутність погоджених списків критичної інфраструктури та інші.

"На операторів складені відповідні акти. Вони мають усунути порушення до 31 грудня. Дав завдання Міненерго та Держенергонагляду щоп'ятниці надавати суспільству публічний звіт щодо перевірок та вжитих заходів щодо їх усунення", — додав Шмигаль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ДТЕК Київські електромережі відреагували на вимоги киян, викладені в петиції до столичної влади щодо контролю за відключеннями електроенергії та інших комунальних послуг у Києві. Авторка петиції №11447 Лана Воронцова обурена тим, що графіки відключень світла, що розробили компанії ДТЕК з Yasno, не працюють

Нагадаємо, рятувальники ліквідували наслідки вибухів у столиці та оприлюднили фото та відео з місця гасіння пожеж. Після останніх обстрілів дронами-камікадзе одну з пожеж у Києві на площі 150 квадратних метрів довелося гасити понад 2,5 години. Після влучання дрону-камікадзе в столиці горів пошкоджений вибухом об’єкт критичної інфраструктури.

Внаслідок обстрілів "шахідами" в Київській області частково знеструмлені Обухівський, Вишгородський, Бучанський райони. Заживлена виключно критична інфраструктура. Для Київської області наслідки останніх обстрілів досить серйозні. В регіоні пошкоджені приватні будинки та об'єкти критичної інфраструктури, три людини поранені.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися