В Yasno розповіли, чи будуть зміни на краще зі світлом у Києві

В компанії також назвали ключові проблеми з енергопостачанням

В Yasno назвали ключові проблеми з включеннями світла у Києві та повідомили, чи змінилась ситуація на краще. Про ситуацію з електропостачанням в столиці розповів генеральний директор Yasno Сергій Коваленко, передають "Коментарі". За його словами, змін на краще в енергозабезпеченні столиці немає, а ситуація зі світлом у Києві є найскладнішою в Україні.

"Є ті райони, хто отримує світло близько 5 годин на добу. Є ті, хто зі світлом 2-3 години на добу. А є ті, хто без світла взагалі з останнього обстрілу. Місто не може отримати потужність від енергосистеми країни через пошкодження високовольтного обладнання", — заявив Коваленко.

Генеральний директор Yasno наголосив, зараз у Києві ключовою проблемою в електропостачанні є не генерація, а розподільчі мережі, де склався дефіцит у 60% трансформаторів. Саме тому неможливо подавати електроенергію туди, де немає обладнання.

"Лінії живлення у Києві не лінійні і не завжди логічні з точку зору мапи та районів. Якщо ви думаєте, що не може бути такого, що серед десяти заживлених будинків стоїть один без світла, бо він на лінії зі зруйнованою підстанцією, то ви не маєте рації. Це реальна ситуація", — зазначив Коваленко.

Керівник компанії Yasno додав, що енергетики працюють не тільки над ремонтами, а й над новими схемами перезаживлення з використанням доступного обладнання.

"Чи може бути краще, ніж зараз? Може, коли завершаться ремонтні роботи, і коли схема перезаживлення запрацює. Чи може бути гірше? Так, якщо нас знову обстрілюватимуть. Точніше, якщо пошкодять оті 40% вузлів, що залишилися", — підсумував генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

Нагадаємо, у Києві в разі тривалого відключення електроенергії не працюватиме метро. В столиці не їздитимуть трамваї та тролейбуси. Замість електротранспорту на маршрути вийдуть автобуси. Для пасажирів під час блекауту проїзд в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися