Японія передала Бучі потужні генератори та обігрівачі (ФОТО)

Де встановлять обладнання

В Бучу доставили з Японії потужні генератори та обігрівачі. Про це повідомили в Бучанській міській раді, передають "Коментарі".

За даними мерії, Японія передала Бучі три потужних дизель-генератори та шість обігрівачів. Під час тривалого вимкнення світла та в період блекауту 50-кіловатні генератори будуть використовувати для живлення двох котельнь. Третій генератор буде мобільний та накачуватиме воду в резервуари там, де це буде необхідно. Обігрівачі передадуть в пункти обігріву.

В Бучанській міській раді зазначили, що представники японського бізнесу за сприяння прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішіди створили програму підтримку України та муніципалітетів напряму, до якої потрапила і Бучанська громада. В мерії Бучі подякували японському агентству міжнародного співробітництва JICA та Посольству України в Японії за підтримку у важкий час.

Нагадаємо, в деяких районах Київської області досі надскладна ситуація з відключенням електроенергії, а в деяких містах вдалося вийти на графіки вимкнень світла. Зараз дефіцит електроенергії в регіоні складає близько 50%.

В Київській області за останню добу частково покращилась ситуація з електропостачанням. Енергетикам вдалося вийти на графік вимкнень світла по чотири години в Білій Церкві, Василькові і Фастові. Графік вимкнень електроенергії 4/4 також вже діє у Вишгородському районі. Найскладніша ситуація в Бучанському, Броварському та частково Бориспільському районах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Читайте також, як в Бучі триває ремонт пошкоджених обстрілами житлових будинків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися