На Київщині частково вийшли на планові відключення світла

В яких районах ситуація найскладніша

В деяких районах Київської області досі надскладна ситуація з відключенням електроенергії, а в деяких містах вдалося вийти на графіки вимкнень світла. Про ситуацію з енергопостачанням в регіоні розповів голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, зараз дефіцит електроенергії в Київської області складає близько 50%. В регіоні цілодобово тривають відновлювальні роботи на пошкоджених енергетичних мережах. Пріоритетно заживлені лікарні, системи водо- і теплопостачання та інші об’єкти критичної інфраструктури.

В Київській області за останню добу покращилась ситуація з електропостачанням. Енергетикам вдалося вийти на графік вимкнень світла по чотири години в Білій Церкві, Василькові і Фастові. Графік вимкнень електроенергії 4/4 також вже діє у Вишгородському районі.

"Найскладніша ситуація в Бучанському, Броварському та частково Бориспільському районах. Там громади вже заживлені, але через масштабні пошкодження світло подається на 2-4 години, вимикається на 6-10 годин", — повідомив Кулеба.

Керівник Київської обласної військової адміністрації наголосив, що головним завданням енергетиків зараз є зрозумілі та справедливі графіки подачі світла. За умови відсутності надзвичайних ситуацій ситуація покращиться за два-три дні.

Нагадаємо, у Києві в разі тривалого відключення електроенергії не працюватиме метро. В столиці не їздитимуть трамваї та тролейбуси. Замість електротранспорту на маршрути вийдуть автобуси. Для пасажирів під час блекауту проїзд в комунальному транспорті зроблять безкоштовним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кабінеті міністрів України провели засідання Антикризового енергетичного штабу. Серед основних питань засідання уряду були проходження опалювального сезону в умовах воєнного стану, відновлення пошкодженої інфраструктури та генеруючого обладнання. На засіданні Антикризового енергетичного штабу окрему увагу приділили справедливому й рівномірному розподілу електроенергії між споживачами. Найбільше порушень зафіксували у Києві та Київській області.

Читайте також, що розповіли в мерії Києва про умови життя в столиці під час блекауту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися