Грип та ГРВІ у Києві: зафіксовано понад 10 тисяч нових випадків захворювання

Загалом у столиці спостерігається зростання захворюваності

На 52-му тижні 2022 року в столиці зареєстровано 10 131 новий випадок захворювання на грип та ГРВІ, зокрема, на COVID-19. Захворюваність на 57,1% нижча від епідемічного порогу. Нині показник захворюваності становить 342. Про це повідомили у Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Загалом у Києві зафіксовано зростання захворюваності на 16,2% порівняно з попереднім тижнем. Захворіло 5372 дітей (зростання на 15,1%) та 4759 дорослих (зростання на 17,5%).

У структурі захворюваності діти становили 53% від загальної кількості порівняно з 53,5% попереднього тижня. Захворюваність школярів збільшилась на 11,7%. Серед школярів зареєстровано 2866 випадків.

Госпіталізація дорослих та дітей збільшилася порівняно з попереднім тижнем. За останній тиждень госпіталізовано 379 осіб, із них 176 дітей.

На Київщині розпочався процес реформування медичної галузі. Процес реформування медичної галузі розпочався в Таращанській громаді, розділивши медичний заклад на первинну медичну допомогу, вторинну медичну допомогу та екстрену медичну допомогу.

Ціль реформування - надання якісної, ефективної і безперебійної медичної допомоги населенню.

Також в Таращанському центрі ПМСД створена електронна система охорони здоров’я, через яку проводиться обмін медичною інформацією.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися