Як у Києві знайти аптеки, які видають ліки безоплатно чи з невеликою доплатою

У столиці триває програма "Доступні ліки"

В містах України, зокрема у Києві, триває програма "Доступні ліки", яка має на меті допомогти пацієнтам із захворюваннями, які можна успішно лікувати в амбулаторних умовах, але які часто призводять до інвалідності або смерті. За цією програмою громадяни України можуть отримати необхідні їм ліки безкоштовно або з незначною доплатою. Про те, як знайти аптеки у Києві, які беруть участь у програмі, розповідає Vgorode.

До цих аптек можна додзвонитися за номером оператора контакт-центру НСЗУ (16-77). Усі дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів безкоштовні. Також на дверях усіх аптек, які беруть участь у системі реімбурсації, є наклейка з написом "Тут є "Доступні ліки"". На місці видачі інсуліну є наклейка "+Інсулін". 

Адресу найближчої аптеки у Києві з "Доступними ліками" можна знайти на онлайн-карті аптек, які беруть участь у системі реімбурсації лікарських засобів.

Програма "Доступні ліки" доступна для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою, діабетом ІІ типу, цукровим та нецукровим діабетом, розладами психіки та поведінки, епілепсією.

На Київщині розпочався процес реформування медичної галузі. Процес реформування медичної галузі розпочався в Таращанській громаді, розділивши медичний заклад на первинну медичну допомогу, вторинну медичну допомогу та екстрену медичну допомогу. Ціль реформування - надання якісної, ефективної і безперебійної медичної допомоги населенню.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися