У Києві значно зріс рівень захворювання на грип та ГРВІ

Що відомо про епідеміологічну ситуацію в столиці

У Києві за тиждень зафіксовано значне зростання рівня захворюваності на грип, гострі респіраторні вірусні захворювання (ГРВІ). Про це інформують "Коментарі" з посиланням на повідомлення державної установи "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ".

За минулий тиждень у Києві зафіксували майже 14,4 тисячі хворих на грип та ГРВІ. За сім днів показник рівня захворюваності зріс на майже 25%. Зростання кількості хворих фіксують серед дорослих та дітей. За тиждень у столиці захворіли майже понад 6,9 тисячі дітей та понад 7,4 тисячі дорослих, зростання на 24,8% та на 25% відповідно.

Рівень захворюваності у столиці зараз нижчий епідемічного порогу на 39,1%, а тижнем раніше був нижчим 51,2%. Однак у Києві дещо знизилась госпіталізація серед дітей. До медичних закладів за останній тиждень госпіталізовано 354 пацієнтів, з них 111 – діти.

У столиці за тиждень виявили 776 нових випадки захворювання на коронавірус. Серед захворілих 452 жінки віком від 19 до 92 років та 324 чоловіки віком від 18 до 90 років, а також 54 дівчинки від 3 місяців до 17 років і 63 хлопчика від 4 місяців до 17 років. Окрім того, захворіли 24 медичних працівників.

Найбільше випадків захворювання на СОVІD-19 зареєстрували у Дарницькому районі Києва – 185, у Деснянському – 112, а також Оболонському – 85 випадків. За тиждень у столиці померли від коронавірусу двоє людей, одужали — 465 людини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській обласній дитячій лікарні почала працювати власна киснева станція. У КНП КОР “Київська обласна дитяча лікарня” провели роботи з реконструкції централізованої подачі кисню. Після завершення робіт кисневу станцію встановили на облаштований майданчик та ввели в експлуатацію. Реконструкцію кисневої станції в медичному закладі провели завдяки підтримки Червоного Хреста.

Читайте також, що у Києві затримали учасників масштабної схеми виготовлення та розповсюдження фальсифікованих ліків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися