У Києві стартує кампанія з вакцинації

Київ отримав від Міністерства охорони здоров'я 42600 доз вакцин

У Києві починається вакцинація від коронавірусу. Одним з перших отримає щеплення завідувач одного з відділень Олександрівської клінічної лікарні.

Як розповіли в прес-службі КМДА, прищеплювати будуть вакциною Oxford / AstraZeneca (Covishield), наданої Міністерством охорони здоров'я. Директор Департаменту охорони здоров'я Валентина Гінзбург повідомила, що столиця отримала від Міністерства охорони здоров'я 42600 доз вакцин.

Заклади охорони здоров'я столиці готові до старту кампанії з вакцинації проти COVID-19. Зокрема, і тим препаратом, що надала держава. Про це повідомив під час онлайн прес-брифінгу виконуючий обов'язки першого заступника голови КМДА, керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Валентин Мондрієвський.

Він звернув увагу, що зараз в столиці спостерігається тенденція до зменшення рівня захворюваності COVID-19, але розслаблятися не можна.

"Зараз ми спостерігаємо тенденцію до зменшення рівня захворюваності COVID-19. Це означає, що міська влада приймала правильні заходи. У той же час, ніхто не може прогнозувати, як ситуація буде розвиватися далі. Першими за програмою МОЗ будуть вакцинуватися медики. Адже саме вони перебувають на передовій в протистоянні пандемії, рятуючи життя і здоров'я людей. Зазначу, що вакцинація буде відбуватися добровільно", - зазначив Валентин Мондрієвський.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр охорони здоров'я і головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, як почувають себе вакциновані медики, яким вчора зробили щеплення.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися