У Київській області зафіксовано спалахи небезпечної інфекції

Триває комплекс протиепідемічних заходів

У Фастівській громаді зафіксовано спалахи норовірусної інфекції. Про це повідомляє Фастівська міська рада з посиланням на інформацію Віри Ткаченко, лікаря-епідеміолога, директорки Фастівської районної філії ДУ "Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб".

В травні в одному з населених пунктів Фастівської громади зареєстровано спалах норовірусної інфекції. Вже захворіли 10 осіб, з них 6 – діти (4 особи з легким перебігом хвороби, у 1 особи хвороба безсимптомна).

В результаті епідеміологічного розслідування було встановлено, що спалах захворюваності відбувся під час святкування, участь в якому взяли 17 осіб, в тому числі 8 дітей. 5 дітей пройшли стаціонарне лікування гастроентероколіту норовірусної етіології середньої важкості, наразі проліковані та виписані з лікарні.  

Станом на 15 травня 4 дорослих та 1 дитина з безcимптомним перебігом та вірусоносійством ще знаходяться під наглядом лікарів. Вогнище інфекції локалізоване, триває комплекс протиепідемічних заходів. 

Норовірусна інфекція – це гостре інфекційне захворювання, яке спричинює вірус Норуолк, та яке характеризується розвитком гастроентериту та дегідратації. Вірус стійкий до висихання, заморожування, нагрівання до 60°С. Проте ці віруси швидко гинуть під час кип’ятіння та під час обробки хлорвмісними дезінфікуючими засобами.

Передається інфекція через немиті руки, предмети побуту, посуд, при вживанні немитих овочів або фруктів, також найбільш небезпечними є морепродукти та інші продукти при недостатній термічній обробці і значно рідше - водним шляхом. Не виключається і аерозольний шлях передачі. 

Нагадуємо, що в Києві оголосили тендер на розробку проектної документації на капітальний ремонт корпусу №1 КНП "Клінічна лікарня "Психіатрія". Згідно з умовами тендеру, на розробку проекту документації на капітальний ремонт психіатричної лікарні, розташованій у Подільському районі Києва, готові витратити понад 1,8 мільйонів гривень.

Читайте также