У Києві можна безкоштовно пройти експрес-тестування на небезпечні захворювання

До Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами кияни можуть пройти експрес-тестування

До Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами в Києві запроваджено нову можливість – швидке та зручне експрес-тестування. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров'я міста Києва Валентина Гінзбург, передають "Коментарі".

Зазначено, що скринінг швидкими тестами можна пройти в різних лікувально-профілактичних закладах столиці. Відвідувачам пропонується звернутися до свого сімейного лікаря або до консультативно-діагностичних центрів та лікарень. Завдяки міській цільовій програмі "Громадське здоров’я", всі комунальні заклади охорони здоров’я забезпечені тест-системами для безоплатного обстеження на вірусні гепатити В і С.

Тестування на вірусні гепатити проводять медичні працівники, які у разі виявлення вірусу направляють пацієнтів до Київської міської клінічної лікарні № 5 для поглибленої лабораторної діагностики. Якщо діагноз підтвердиться, одразу ж буде сформовано направлення на лікування, яке здійснюється безкоштовно у спеціалізованих відділеннях, що працюють на базі міських лікарень №№ 5 та 15. 

Додатково у співпраці з БО "100% життя. Київський регіон" запланована профілактична акція, яка відбудеться 30 липня з 13:00 до 17:00 в рекреаційній зоні Гідропарку на пляжі "Молодіжний". Захід передбачає тестування на вірусні гепатити та ВІЛ-інфекцію і консультування лікаря-інфекціоніста.

Валентина Гінзбург порадила скористатися нагодою пройти швидке обстеження, яке займає всього лише 15 хвилин.

Як раніше писали "Коментарі", у Київській області зафіксували спалах захворювання африканської чуми свиней (АЧС) на території одного з мисливських господарств. Для недопущення поширення та ліквідації захворювання АЧС на території мисливського господарства ТОВ "Процівське" вирішили знищити бродячих (здичавілих) котів і собак. У Бориспільському районному управлінні Держпродспоживслужби заявили, що вбивати тварин будуть "гуманними методами" та лише в осередку епізоотичного вогнища.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися