На Київщині відновив роботу реабілітаційний центр, пошкоджений через обстріли: скільки тривав ремонт

Загалом вже відновили повністю або частково понад 100 об’єктів охорони здоров’я області

У Лютежі на Київщині знову працює реабілітаційний центр, який був пошкоджений внаслідок обстрілів окупантів у 2022 році. Цей центр був відновлений за допомогою спільних зусиль Товариства Червоного Хреста України та Червоного Хреста Люксембургу.

Про це повідомляє голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Відновлення центру зайняло майже 10 місяців. Головний корпус було відновлено, відремонтовано пошкоджений дах та відновлено зруйновану стіну. Також замінили вікна та провели поточні ремонти внутрішніх приміщень у кількох корпусах.

Центр вже почав приймати перших пацієнтів для проходження реабілітації. Він одночасно може прийняти 136 осіб для якісної реабілітації. Тут працюють кваліфіковані фахівці: терапевти, ортопеди, невропатологи, психотерапевти, психологи, фізіотерапевти та педіатри.

Послуги

Реабілітація – безоплатна. Спектр послуг чималий: локомоторна терапія, вертикалізація, лікувальні масажі, різні види фізіотерапії, лікувальна фізкультура, реабілітація у воді. У перспективі реабілітацію тут проходитимуть і військові.

На сьогодні було повністю або частково відновлено понад 100 об'єктів системи охорони здоров'я в цій області. Процес відновлення триває, і забезпечується робота за новими підходами, спрямованими на забезпечення сучасності та доступності цих установ для всіх категорій населення.

"Коментарі" писали, що на території Київської області був розроблений проєкт капітального відновлення багатоповерхового будинку у місті Ірпінь.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися