Вперше в Україні в Охматдиті провели унікальну операцію 7-місячній дівчинці

Операція тривала близько 5 годин

У Києві лікарі "Охматдиту" провели унікальну операцію для виправлення аномалій аноректальної зони та відкрили шлях до нормального життя для 7-місячної дівчинки. Серед різних вроджених вад у сфері аноректальної області з найскладніших для корекції є клоака.

Про це повідомляє НДСЛ Охматдит. 

Така вада зустрічається вкрай рідко – в Україні це 1 випадок на 8-10 тисяч новонароджених. Тобто до Охматдиту на рік потрапляє 3-5 дітей з цим захворюванням, – розповідає завідувач відділення абдомінальної хірургії НДСЛ "Охматдит" Михайло Сільченко. 

Клоака - це рідкісний вроджений дефект, при якому пряма кишка, січові шляхи і родові шляхи об'єднуються в одному каналі, що відкривається на межі. Лікування цієї вади є складним завданням, після хірургічного втручання необхідно розділити ці системи на окремі виходи, уникнути ускладнень і створити умови для якісного майбутнього життя дитини.

Вперше в Україні в Охматдиті було проведено унікальну операцію за методикою Cincinnati Children’s Hospital: розʼєднання клоаки - відділення прямої кишки - мобілізація вагіни з уретрою - переміщення всіх органів в анатомічно правильне положення.  Операція тривала близько 5 годин. Зараз дитина йде на поправку. Після корекції складної вади дівчинка має всі передумови для нормального життя. Але на неї ще чекає закриття колостоми та довгий шлях реабілітації.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Київській обласній дитячій лікарні вперше провели процедуру пересадки шкіри дитини, яка отримала серйозні опіки. Подія сталася, коли хлопчик відпочив біля ставки та вчився ловити рибу.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися