Велика фармкомпанія, яка втратила виробничі потужності через війну, запускає виробництво у Києві

До початку війни в асортименті компанії було 92 різні товарні позиції

Фармацевтична компанія "Мікрохім" з Рубіжного на Луганщині, яка зазначила втрат у виробничих можливостях через воєнні події, тепер розпочинає виробництво у Києві.

Про це повідомляє Міністерство економіки.

Внаслідок воєнних подій компанія втратила фармацевтичне виробництво в Луганській області, охопивши понад 14 тисяч квадратних метрів виробничої площі. Експортна діяльність зменшилася до 5% від загального обсягу продажів. Компанія працює на ринку понад 30 років. Понад 90% її продукції продається в Україні. До початку війни в асортименті компанії було 92 різні товарні позиції, і вироби "Мікрохіму" були добре відомі на міжнародних ринках, зокрема в Казахстані, Азербайджані, Узбекистані, Кубі, Кувейті та інших країнах.

Попри труднощі, в компанії не здались. Замість відновлення втраченого виробництва, на яке потрібно понад 25 млн євро, переорієнтували бізнес та сконцентрувалися на контрактних угодах, зараз працюють із шістьма різними виробниками, - йдеться в повідомленні. 

Один із співвласників підприємства Ілля Адамчук, який також виконує обов’язки директора юридичного та фінансового департаментів, наголошує, що компанія зберегла найцінніші: наукові розробки, результати досліджень та виробничий контроль якості продукції. З 70 співробітників підприємства перевели на нову виробничу базу в Києві. Крім цього, в столиці активно шукають нових співробітників для розширення команд.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Бучі розглядається ініціатива щодо створення центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. Цей центр буде займатися наданням послуг з реабілітації, починаючи з молодшого віку і завершуючи подальшою психотерапією.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися