У Києві рятували хлопця, який потрапив під потяг

Хлопець поступив до лікарні у важкому стані

У Києві вдалося врятувати 17-річного підлітка, який потрапив під потяг. У нього було багато серйозних травм та переломів, включаючи перелом кісток таза. Його життя врятувала команда лікарів різних спеціальностей, які працювали разом. Зараз хлопець перебуває на етапі реабілітації.

Про це повідомляє НДСЛ Охматдит.

Хлопець поступив до лікарні у важкому стані з підозрою на закриту черепно-мозкову травму, закриту травму грудної порожнини, живота, тазу та перелом кісток тазу, невропатією стегнового нерва зліва. Персонал почав надавати невідкладну допомогу в протишоковій палаті. Після стабілізації стану була проведена первинна хірургічна обробка глибокої рани стегна та встановлений активний дренаж.

Додаткові методи обстеження підтвердили уламковий перелом тазу, тому було прийняте рішення про проведення невідкладного оперативного втручання в обсязі накладання апарату зовнішньої фіксації на таз.

Після проведеної операції дитину перевели у відділення реанімації, де він перебував протягом 7 днів. Протягом цього часу проводились послідовні переливання крові, а також надавалися необхідні інфузійні та знеболюючі процедури.

На 7 день хлопчика перемістили у відділення ортопедії та травматології для підготовки до другої хірургічної операції – відкритої репозиції перелому кісток таза з фіксацією переднього та заднього сегментів.

Операція проводилась під наркозом та була повʼязана з високим ступенем складності через анатомічні особливості даної ділянки, безпосередню близькість області роботи хірургів до органів порожнини малого тазу, судин та нервів. Саме тому до втручання, окрім ортопедів,  був залучений завідувач відділення ургетної хірургії Роман Жежера. Мультидисциплінарною бригадою було виконано відкриту репозицію та металоостеосинтез передніх відділів тазу та малоінвазивний остеосинтез крижі. 

"Коментарі" писали, що кардіохірурги в Києві здійснили успішну та унікальну операцію, яка врятувала 11-річного хлопчика. У віці 2 місяців йому вперше була проведена радикальна корекція загального артеріального стовбура.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися