На Київщині почали більше хворіти: яка ситуація з епідпорогом

За сезон захворіло понад 150 тисяч людей

На Київщині рівень захворюваності на грип та ГРВІ перевищив епідпоріг на майже 3%. В області спостерігається ріст захворюваності на грип та ГРВІ серед населення. Більше половини – у дітей.

Про це розповіла під час брифінгу гендиректорка Київського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Родина.

Протягом епідсезону грипу та ГРВІ захворіли 151 835 осіб, з лабораторно підтвердженими випадками коронавірусу у 3% випадків. Найвищий рівень захворюваності відзначений у Бориспільському, Броварському та Обухівському районах, а найнижчий - у Вишгородському.

Рекомендується вакцинація як найкращий спосіб профілактики грипу та COVID-19. Щеплення рекомендують проводити протягом всього епідсезону. Вакцину від грипу можна придбати у аптеках, тоді як вакцинація від COVID-19 є безкоштовною. Заклади охорони здоров'я отримали достатню кількість вакцин відповідно до потреб, які виникли від жовтня до грудня.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Ворзелі в Київському обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітації.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктория

22 грудня 2023, 10:05

Комплекс трав для иммунитета здесь https://dnsp.com.ua/g22668957-kak-povysit-immunitet

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися