У Київському обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення реабілітації (ФОТО)

Як виглядають приміщення медичного закладу

У Ворзелі в Київському обласному центрі ментального здоров’я відкрили відділення медико-психологічної реабілітації. Про це розповів начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

За його словами, під час бойових дій російські війська значно пошкодили будівлі центру. Медична установа перебувала під окупацією з перших днів повномасштабної війни. Її приміщення були пошкоджені обстрілами, а майно – розграбоване російськими окупантами, які жили в закладі і нищили все навколо.

"Нове відділення відкрили у приміщенні, яке найбільше постраждало від рук окупантів. Протягом 2023 року його інтенсивно відбудовували. Значно допомогли міжнародні та громадські організації. Паралельно відновлювали медичну базу, щоб надавати якісні психологічні та реабілітаційні послуги", — зазначив Кравченко.

Нове відділення розраховане на 25 ліжок. Є три реабілітаційні кімнати, де надають понад двох десятків різних послуг. В центрі прийматимуть як військових, так і цивільних. Лікування для кожного пацієнта підбирають індивідуально. Регулярно проводять групові тренінги.

"Для ефективної та швидкої реабілітації застосовують сучасне технічне обладнання. Наприклад, новітні VR-шоломи, які ефективні в роботі, якщо пацієнт має гіперпильність, тривожність. Є також програмно-технічний комплекс RehaCom, який використовують при лікуванні тих, хто має проблеми через тривале виснаження. Активно до реабілітації пацієнтів залучають волонтерів", — розповів начальник Київської обласної військової адміністрації.

Медична інфраструктура Київщини зазнала чималих втрат. З початку повномасштабного вторгнення російські окупанти зруйнували 130 об'єктів медустанов. Із них вже відновили понад 100.

Нагадаємо, у Києві відкриється центр популяризації й просування вуличних культур. У молодіжному центрі Street Culture побудують залу-трансформер, яку відповідно до запиту перетворюватимуть на лекторій, денс-спот чи коворкінг. Подробиці та фото — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені планують відремонтувати Дитячо-юнацьку спортивну школу (ДЮСШ). За умовами оголошеного тендеру, підрядник має зробити капітальний ремонт ДЮСШ, розташованій в Ірпені по вулиці Троїцькій, 40. За роботи готові заплатити майже 266,7 мільйонів гривень.

Читайте також, що на ремонт казарми під Києвом витратять десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися