Київський онкологічний центр повідомив, що зможе лікувати більше пацієнтів

На нових прискорювачах застосовують складні методики

У Київському клінічному онкологічному центрі запрацювало нове сучасне обладнання – лінійні прискорювачі ELEKTA VERSA HD.  Це дає змогу лікувати більше пацієнтів одночасно, тож мінімізувати час очікування у черзі

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я м. Києва Валентина Гінзбург.

Таким чином в онкоцентрі замість одного прискорювача наразі працює три апарати. Апарати оснащені багатопелюстковими коліматорами, які дають змогу створювати поля опромінення різних розмірів і конфігурацій та істотно зменшити обсяги опромінення.

На нових прискорювачах застосовують складні методики. Зокрема такі, що надають можливість лікарям змінювати дозу опромінення в кожному конкретному полі, проводити опромінювання під рентгенівським контролем для абсолютної точності, використовувати динамічне рухоме опромінювання з автоматичною зміною швидкості, потужності дози, розмірів та полів.

На ELEKTA VERSA HD є можливість проведення стереотаксичної радіохірургії для опромінення пухлин І-ІІ ст., або невеликих метастатичних уражень. А також застосування методу SBRT – радіохірургії тіла.

Сьогодні лікування на лінійних прискорювачах уже проходить 51 пацієнт, а ще 18 проводиться індивідуальне дозиметричне планування – це обов’язкова специфічна підготовка до процедури.

Зважаючи, що близько 60% всіх онкохворих потребують променевої терапії, придбання містом та встановлення сучасних прискорювачів складно переоцінити. Окрім киян наш Онкоцентр приймає на лікування мешканців й інших регіонів України. Впевнена, що завдяки столичним фахівцям, озброєним сучасним обладнанням та новітніми методиками, буде врятоване не одне життя, – наголосила Валентина Гінзбург.

"Коментарі" писали, що на Київщині оголосили підозру директорці лікарні Бориспільщини через реконструкцію медзакладу зі збитками на понад 4,2 мільйона гривень.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися