У Києві хірурги магнітом вийняли уламок біля серця військового

Він звернувся столичних хірургів зі скаргами на значну задишку та болі,

У Києві медичний колектив впорався із завданням вилучити уламок, який застряг неподалік від серця у військовому після отримання важкої рани грудної клітки. 46-річний пацієнт зазнав поранення осколками, що ускладнило його здатність до повноцінного дихання.

Про це повідомили в Національному науковому Центрі хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова.

Він звернувся до столичних хірургів зі скаргами на значну задишку та болі, особливо в ділянці серця. На комп'ютерній томографії побачили уламок значних розмірів — 8×9 мм, який застряг в перикарді. Військовому вже зробили операцію та виписали на амбулаторне лікування. Нині він готується до другого, реконструктивного втручання.

Даний клінічний випадок демонструє переваги поєднання високотехнологічних хірургічних методик та професіоналізму медичного персоналу нашого Центру для ефективного лікування поранень та відповідно, порятунку життя пацієнтів, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Охматдиті врятували життя 9-місячній пацієнтці. Унікальна трансплантація печінки з одномоментною корекцією життєзагрожуючої вади серця, яка тривала майже добу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися