У Київській області зростає захворюваність на туберкульоз: що стало причиною

Захворюваність зросла серед дітей і підлітків

У Київській області зростає захворюваність на туберкульоз. Протягом останнього року в регіоні було зафіксовано 883 випадки активного туберкульозу серед дітей та дорослих. Порівняно з попереднім роком, цей показник збільшився на 11,5%.

Про це повідомили на офіційній сторінці Київської облради.

У 2023 році захворюваність на туберкульоз зросла серед дітей і підлітків. Виявлено 27 таких випадків. Це на 19,2% більше ніж попереднього року. У теперішній момент відзначається зростання зареєстрованих випадків туберкульозу з лікарсько-стійкими формами на 41%. Цей тенденційний ріст може бути пояснений різними чинниками, такими як активні військові конфлікти на території країни, економічні труднощі серед населення, міграційні процеси та постійні стресові ситуації.

Велику загрозу становлять і невиявлені хворі. За даними ВООЗ, в Україні ця цифра сягає 20-30% серед усіх випадків туберкульозу. В Київській області — це щонайменше 170 випадків. Дана ситуація пов'язана з недопрацюванням керівників громад та медичних працівників первинної ланки, які мають пильно стежити за обстеженням пацієнтів і більше звертати увагу на хворих, які перебувають на обліку. Київський обласний спеціалізований медичний центр проводить скринінг на туберкульоз, який охопив вже 76 тис. 949 осіб. З цієї кількості тестованих виявили туберкульоз у 66 людей.

Нагадаємо, у Таращі на території Київської області надали важливу медичну послугу, йдеться про щеплення свійських тварин від сказу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися