У столиці виникли проблеми з харчовими продуктами: посилять перевірки

У столиці виявили численні порушення при продажу харчових продуктів

У Києві посилюють контроль за безпечністю харчових продуктів у літній період. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві.

У столиці провели комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА у Києві, в ході якої повідомили про: 

  • критичний стан із захворюваністю, пов’язаною із порушеннями виготовлення, зберігання і транспортування харчових продуктів;

  • численні порушення, виявлені під час моніторингу торгівлі на ринках і ярмарках Києва;

  • погіршення епідемічної ситуації щодо захворюваності на сальмонельоз. У столиці за чотири місяці 2024 року зареєстровано 3 спалахи гострих кишкових інфекцій, серед них 2 - сальмонельозу (в тому числі пов’язаний з великою торговельною мережею), 1 - ротавірусної інфекції у вихованців закладу освіти.

Представники ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві наполягають, що необхідно заборонити реалізацію на ярмарках у теплу пору року швидкопсувних продуктів (ті, що втрачають свої якості після закінчення обмеженого періоду часу під впливом умов навколишнього середовища і вимагають дотримання особливих умов транспортування та зберігання). Необхідність ведення такої заборони пояснюють підвищенням температури повітря та псуванням продуктів пов'язаний із перебоями в електропостачанні.

У Держпродспоживслужбі зазначили, що буде посилена робота моніторингових груп за суб’єктами господарювання, що виготовляють та реалізують харчові продукти, по контролю забезпечення дотримання вимог законодавства про харчові продукти та здійснення профілактичних та протиепідемічних заходів. Зокрема, заходи державного нагляду (контролю) за проведенням ярмаркових заходів в місті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що виробники соків та борошняних продуктів на Київщині ухилялися від сплати податків. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися