Спалах гострої інфекції виявили в Києві: захворіли діти

Де отруїлися діти в столиці

Днями у Києві зареєстрували чимало випадків інфікування дітей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського міського центру контролю та профілактики хвороб.

“14 червня у м. Києві зареєстровано 14 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію, які, попередньо, пов’язані з одним із закладів громадського харчування  столиці”, - повідомили у центрі.

Станом на 14 червня всіх хворих дітей обстежили на наявність кишкової групи інфекцій. Діти перебували на лікуванні в медичних закладах міста.

Після виявлення випадку інфікування розпочали епідеміологічне розслідування.

Для довідки: 

Гостра кишкова інфекція (ГКІ) — це група захворювань, збудниками яких є віруси та бактерії, що вражають слизову оболонку шлунка і кишківника. Вони, потрапляючи в травний тракт, провокують нудоту, гастрит з блювотою, гостру діарею. Внаслідок цього виникає зневоднення організму.

Характерні симптоми включають також загальну інтоксикацію (отруєння), яка може проявлятися в легкій, помірній та тяжкій формі. Захворювання вражає дітей, дорослих і людей похилого віку. Найбільш небезпечна ГКІ для пацієнтів у віці до 2 років і людей з хронічними хворобами шлунково-кишкового тракту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві посилюють контроль за безпечністю харчових продуктів у літній період. Після проведення моніторингів виявили численні порушення у питання зберігання та реалізації харчових продуктів. Детальніше про загрозу, яку несуть продукти та що будуть контролювати інспектори у столиці, читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися