Стало відомо, скільки коштів потрібно на відновлення обладнання в “Охматдиті”

Сформували список позицій для відновлення надання найнеобхідніших медичних послуг

У “Охматдиті”, пошкодженому внаслідок ворожого обстрілу, тривають роботи з  відновленням критично важливих медичних послуг. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров'я. 

“Йдеться насамперед про операційні блоки, відділення інтенсивної терапії та відділення дитячої онкології, офтальмології, урології та нейрохірургії, які мають запрацювати у найновішому корпусі лікарні”, - йдеться у повідомленні міністерства.

Всередині приміщень триває підготовка до скління та відновлення фасаду.

Серед іншого уже сформували список медичного обладнання, необхідного для відновлення надання найнеобхідніших медичних послуг. 

“У списку пріоритетного обладнання – понад 55 номенклатурних позицій (загалом 242 одиниці обладнання) орієнтовною вартістю 400 мільйонів гривень. Ми отримуємо багато пропозицій від виробників та благодійників щодо його постачання, тому спільно з “Охматдитом” будемо координувати цей процес для більшої ефективності та чіткої відповідності потребам лікарні. Обладнання буде доставлене в дитячу лікарню із завершенням робіт з відновлення найновішого корпусу”, - зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Щодо коштів на відновлення дитячої лікарні, у міністерстві повідомили, що 9 липня уряд виділив перші 100 млн гривень для проведення невідкладних робіт. Станом на вечір 11 липня на офіційному благодійному рахунку Охматдиту та рахунку фонду “Охматдит” було зібрано понад 470 мільйонів гривень. Ці кошти дозволять розпочати першочергові роботи з відновлення. 

“Наші пріоритети – відновлення пошкоджених приміщень, створення можливостей для надання критично важливих медичних послуг та будівництво нового корпусу замість зруйнованого та пошкоджених аварійних будівель”, - повідомив очільник міністерства.

При цьому робота з комплексного оцінювання завданих збитків ще триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 8 липня російські війська масовано обстріляли Київ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися