У Києві купували тести на гепатит за ціною, завищеною на 500%: у БЕБ розповіли про схему

Керівник медичного закладу неправильно визначив ціну на тести на гепатит

Бюро економічної безпеки України скерувало справу до суду щодо розтрати бюджетних коштів - на закупівлі тестів на гепатит бюджет втратив 7,7 мільйона гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію БЕБ.

Досудове розслідування проводили відносно керівника держустанови та директора приватного підприємства. Їхні дії завдали 7,7 млн грн збитків державній медичній установі під час закупівлі тестів на гепатит.

За даними слідства, керівник державного закладу, що надає медпослуги засудженим та особам взятим під варту, під час проведення публічної закупівлі медичних товарів неналежно організував роботу установи. “Як наслідок, очікувана вартість товарів була визначена неправильно. Своєю чергою директор компанії-постачальника послуг підробив документи щодо досвіду виконання аналогічних робіт та подав їх для участі в тендері”, - повідомили в БЕБ.

Надалі він організував продаж держустанові швидких тестів для визначення гепатиту В та С за завищеною на 330% та 550% вартістю. Підозрюваний, після отримання коштів на рахунок товариства, перерахував їх на підконтрольні компанії.

Досудове розслідування завершено, до суду скеровано обвинувальний акт за ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України. Директор компанії-постачальника знаходиться під вартою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області аналітики Бюро економічної безпеки перевірили обґрунтування та ціни в тендері, оголошеному на проведення реконструкції дошкільного навчального закладу. Які порушення виявили, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися