Вода на Київщині не відповідає вимогам стандарту для рекреаційного використання

Де на Київщині безпечно купатися

У Фастівському районі перевірили якість води у місцях масового відпочинку людей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Фастівської міської ради. Перевірки в липні провели спеціалісти Фастівського підрозділу Фастівської районної філії ДУ “Київський ОЦКПХ МОЗ”. 

За даними, які отримали спеціалісти, мікробіологічні та санітарно-хімічні показники води ставка с. М. Снітинка відповідають вимогам стандарту для рекреаційного використання.

“Вода  р. Унава в межах обох рекреаційних зон за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками не відповідає вимогам стандарту для рекреаційного використання і не може бути рекомендована для купання. Перевищені мікробіологічні (індекс лактозо-позитивних мікроорганізмів) та санітарно-хімічні (біологічне споживання кисню) показники. Також не відповідають затвердженому рівню водневий показник та показник забарвленості води”, - пояснили у міській раді.

При цьому в зразках води р. Унава та ставка с. М.Снітинка вміст токсичних елементів – аміаку, нітратів, нітритів, не перевищує нормованих показників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві у період з 24 до 28 липня синоптики прогнозують погіршення стану повітря. Експерти попередили, що вміст діоксиду азоту в повітрі може сягнути критичного рівня до 28 липня. Рівень перевищить 5 гранично допустимих концентрацій, що може негативно впливати на самопочуття людей.

Як убезпечити себе та близьких від негативного впливу шкідливих домішок у повітрі та чого не варто робити, якщо повітря не відповідає затвердженим нормам, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися