У МОЗ оголосили рішення щодо відновлення “Охматдиту”

У МОЗ обіцяють щодня оприлюднювати звіт про роботи з відновлення “Охматдиту”

Ракетний удар 8 липня завдав значної шкоди дитячій лікарні “Охматдит”. На відновлення закладу зібрали сотні мільйонів гривень та приступили безпосередньо то визначення компаній, які будуть відновлювати лікарню. Однак з цим питання виник скандал. Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко прокоментував ситуацію з відновленням “Охматдиту”, повідомляє портал "Коментарі".

За його словами, БО "Благодійний фонд "Охматдит" - здорове дитинство", на рахунках якого акумульована частина коштів на відновлення, оголосив тендер на проведення поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі під той обсяг робіт, на які вже був зроблений дефектний акт.

Пропозиції надали 17 компаній, а на конкурс прийшли 14. Кожного з учасників оцінювали за п'ятьма критеріями. Деякі компанії, за словами Віктора Ляшка, були усунені через порушення принципу доброчесності, зокрема, відкриті кримінальні провадження.

“На підставі даних відкритих джерел та аналізу наданих учасниками Конкурсу документів робочій групі НДСЛ "Охматдит" рекомендували обрати переможцем Конкурсу ТОВ "БУД-ТЕХНОЛОДЖІ". Про що було публічно повідомлено керівником лікарні. Наразі договір ще не підписаний, оскільки вивчалась спроможність компанії виконати всі необхідні роботи”, - повідомив Віктор Ляшко.

Однак суспільний резонанс, який викликали результати конкурсу, змусили міністерство звернутися до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок..

“Від моменту, коли з компанією-підрядником буде підписано договір, щодня буде оприлюднюватись публічний звіт, аби інформувати людей, на що витрачаються зібрані їх зусиллями гроші. Ми за максимальну прозорість і підзвітність”, - запевнив міністр.

Зазначимо, що вартість відновлення корпусу становить - 307 447 003 грн без ПДВ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, які послуги замовив “Охматдит” у послугах з відновлення приміщень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися