Карантин у Києві можуть послабити вже наступного тижня

Посилений карантин у Києві незабаром відмінять

Введене посилення карантину в столиці можна буде послабити наступного тижня. З такою думкою виступив голова столичної Держспоживслужби Олег Рубан.

На думку чиновника, показники захворюваності, які фіксуються в Києві не пов'язані з різким стрибком захворюваності або окремими спалахами.

"В цілому ситуація стабільна. Статистика пов'язана з поліпшенням діагностики вірусу і виявленням більшого числа контактних осіб. У нас стабільна госпіталізація, сьогодні, наприклад, госпіталізовано 9 осіб. В середньому цей показник становить від 5 до 25 щодня", - розповів Рубан.

Якщо ці цифри не будуть зростати і епідеміологічні показники збережуть рівень, послабити карантинні обмеження можна вже з 8 липня.

Між тим, Рубан зазначив, що кількість порушень, які фіксують працівники Держспоживслужби значно знизилася. Так, в день складається 10-20 протоколів, коли раніше їх число досягало 80.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" публікував матеріал про те, що міські власті вирішили посилити карантинні обмеження. Про це заявив столичний мер Віталій Кличко. Таке рішення пов'язане з постановою уряду, і місто його виконає, - запевнив міський голова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися