І так зійде: у київських ТРЦ і супермаркетах розбавляють антисептик

Перевірка супермаркетів показала неналежне якість антисептичних засобів у громадських місцях Києва

Епідемія коронавірусу і пов'язані з нею карантинні заходи часом набувають сумнівний характер. Так, перевірки вже встановили несумлінне ставлення до відвідувачів з боку торгових центрів, магазинів і супермаркетів. Про це повідомляють у Держродспоживслужбі Києва.

Як відомо, наявність дезінфекторів для рук є обов'язковим у період карантину.

"За п'ять днів перевірок було встановлено, що на 34% об'єктах по місту використовують розведений антисептик. Власники вхідних груп фактично нівелюють всі заходи, які передбачені в рамках карантину і дозволяють інфекції COVID-19 поширюватися. Нагадаю, антисептики для дезинфекції рук повинні мати не менше 60% спирту. Ми виявили кричущі випадки розведення розчинів водою, що робило їх просто марними", – повідомив сайту "Сьогодні" Олег Рубан, голова Держродспоживслужби Києва.

Чиновник попередив, що перевірки по місту будуть і далі продовжуватися, а тих, хто розбавляє антисептик на входах в супермаркети, торгові центри та інші установи, покарання не змусить себе чекати. Як мінімум, доведеться розщедритися на 17 тисяч гривень на перший раз.

Як повідомляв портал "Коментарі", Білоруський завод алкогольної продукції придумав незвичайний маркетинговий хід. Компанія "Мінськ Кристал" оголосила про виробництві горілки, міцність якої становить 70 градусів. Виробник стверджує, що напій можна використовувати як антисептик для боротьби з епідемією коронавіруса.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися