У Києві стала доступнішою діагностика молочних залоз

Сьогодні найпоширенішим типом онкології серед українських жінок є рак молочної залози

З плином часу захворювання починають молодіти, оскільки з'являється безліч факторів, що сприяють цьому, а значить, що хвороби стають ще більш поширеними. Сьогодні найпоширенішим типом онкології серед українських жінок є рак молочної залози. Кожна жінка знає, що своєчасне обстеження з величезною ймовірністю дозволить уникнути смерті, а пройти його можна, записавшись в будь-який консультативно-діагностичний центр Києва.

Ганна Старостенко та Марина Порошенко після відвідування консультативно-діагностичного центру в Голосіївському районі (цей візит присвячений Всеукраїнському дню боротьби з РМЗ) зробили заяву про те, що буквально кожен район Києва забезпечений декількома центрами в яких можна обстежитися на предмет патологій в молочній залозі. Цього року міський бюджет виділив гроші на 19 мамографів, які відносяться до експертного класу. Ці апарати встановлені для якісних обстежень в 11 КДЦ міста Київ. Також мамографи потрапили в Київський міський пологовий будинок №13.

Так, наприклад, КДЦ Голосіївського району з моменту установки мамографа Selenia Dimension вже провів тисячу з гаком діагностичних оглядів, в ході яких 20% виявленої патології, а 6 жінкам діагностували рак молочної залози.

Мимохідь, статистика в Києві сумна: щороку в місті близько 1500 чують невтішний діагноз, 20% з цих випадків - невиліковні стадії. Близько 500 мешканок Києва вмирає від раку щорічно. Слідкуйте за своїм здоров'ям і не бійтеся звернутися до лікаря, адже вчасно діагностований рак виліковний і ніяк не вплине на ваше життя.

Хочемо нагадати про те, що піклуватись про своє здоров'я потрібно завжди і пропонуємо ознайомитися зі статистикою захворюваності COVID-19 в Києві на сьогодні .



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися