У лікарнях Київської області 98% тяжких хворих на COVID не були вакциновані

Мер Києва закликає жителів столиці та Київської області пройти вакцинацію, оскільки невакциновані пацієнти хворіють найсильніше.

Від Олега Торкунова, заступника голови Київської обласної державної адміністрації, надійшла заява про те, що стаціонари перепрофільованих медустанов зараз займаються лікуванням більш ніж 1700 пацієнтів з коронавірусом. Близько 83% хворих перебувають у стаціонарі з кисневою підтримкою, а 82 пацієнти перебувають на штучному забезпеченні киснем.

З усіх хворих на коронавірус, які проходять лікування в стаціонарі, 89% не пройшли вакцинацію, а у відділенні інтенсивної терапії та реанімації у тяжкому перебігу хвороби розташовується 98% пацієнтів без вакцини.

Торкунов ще раз нагадав про те, що на даний момент лише за допомогою вакцинації можна убезпечити себе від тяжкого перебігу захворювання та знову попросив киян та мешканців Київської області зробити вакцину найближчим часом.

Наразі мешканцям столиці доступні 4 види вакцини: AstraZeneca, CoronaVac (виробник: Sinovac Вiotech), Comirnaty (виробник: Pfizer-BioNTech) та Modernа. Всі ці препарати можна ввести, відвідавши один пункт вакцинації 205 або один центр масової вакцинації 33 доступних.

Нагадуємо: раніше ми писали про те, що екс-мера Києва, Олександра Омельченка, госпіталізовано через тяжке протікання коронавірусу. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися