Один донор у Києві допоміг врятувати життя одному дорослому та трьом дітям

Київські хірурги провели трансплантацію різних органів від донора чотирьом людям, а також хотіли поділити печінку між двома пацієнтами.

У Києві родичі 31-річного чоловіка, який помер від інсульту, дали згоду на трансплантацію його органів пацієнтам, які цього потребують.

Київські хірурги-трансплантологи пересадили печінку нерідного донора дівчинці 2005 року народження. Крім печінки у дівчинки-реципієнта практично відмовили нирки на момент виконання операції. Трансплантація однієї нирки та печінки 16-річної Соломії тривала понад 8 годин, оскільки хвороба нирок створювала ускладнення.

Також хірурги зазначили, що частини печінки від донора потребувала 9-річна дівчинка, проте раніше поділ печінки на двох реципієнтів (операція називається "Спліт") в Україні не проводилися через те, що анатомічна форма печінки має складну та незвичайну будову. Саме тому хірурги не ризикнули розділяти печінку та пересадили цілу Соломію. Цього моменту дівчинка та її родина чекали цілий рік. Попереду дівчинка має пройти складну і тривалу реабілітацію.

Серце донора було трансплантовано 49-річному чоловікові, який страждав на тяжку патологію міокарда.

Нагадаємо: раніше ми писали про те, що українські хірурги провели 6 операцій із трансплантації органів за одну ніч.


Джерело: facebook.com/surgery.org.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися