«Дарниця» вироблятиме генеричну версію COVID-препарату від Pfizer

Препарат застосовується для уникнення погіршення і переходу захворювання

Фармацевтична компанія "Дарниця" виграла конкурс та підписала угоду із організацією МРР (The Medicines Patent Pool) на отримання ліцензії щодо розробки та виробництва генеричної версії орального протиковідного препарату Pfizer.

Відтак Дарниця є першою та єдиною в Україні фармацевтичною компанією із правом розробки та виробництва цього генеричного препарату для поставок у 95 країн світу, в тому числі і Україну.

Препарат застосовується для уникнення погіршення і переходу захворювання з легкого ступеня тяжкості на середню тяжкість, а також для уникнення госпіталізації.

Як пише ladepeche.fr, показники зараження Covid-19 знову почали зростати, особливо в Європі, через дуже високу контагіозність підваріанту BA.2 Omicron.  Таким чином, п'ята хвиля епідемії Covid-19 не була останньою… Ось уже кілька днів у Франції, як і в інших країнах світу, спостерігається рикошет зараження. Південна Корея, наприклад, повідомила про більш ніж 400 000 нових випадків захворювання на коронавірус минулого тижня, що є новим рекордом з початку пандемії в 2020 році.

У Китаї, де влада продовжує проводити політику нульового Covid, яка дозволила швидко стримати епідемію, але пов'язана з високими соціальними та економічними витратами, щодня з'являлося кілька тисяч нових випадків, особливо на північному сході. країни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися