У лікарнях Києва поновлюють виконання планових операцій

В мерії столиці розповіли подробиці та назвали умови

У столичних лікарнях дозволили проводити планові госпіталізації, якщо неекстрені операції дозволяють уникнути тяжких наслідків для здоров’я пацієнта. Про це розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я Києва Валентина Гінзбург, передають "Коментарі".

За її словами, на період військового стану тепер заклади охорони здоров’я можуть виконувати планові госпіталізації для проведення операцій у випадках, якщо не є зайнятими понад половина ліжко-місць хірургічного профілю. Медичну допомогу надаватимуть пацієнтам, для яких оперативне втручання можливо й не є життєвонеобхідним показом, проте зволікання може призвести до критичного погіршення здоров’я.

"Наприклад, це офтальмологічні операції, зокрема із заміни кришталиків, операції на серці, заміна суглобів. Людям "болить" сьогодні і кожного дня вони страждають все більше", — зазначила Гінзбург.

Людина, яка потребує госпіталізації з подібних причин, може звернутися до свого сімейного лікаря або до фахівця районного Консультативно-діагностичного центру — контакти за посиланням. Фахівець зробить висновок щодо необхідності перебування в стаціонарі та надасть відповідне направлення.

Витратні матеріали для низки операцій у Києві закуповуються за рахунок столичного бюджету, тож є безкоштовними для киян.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися