Завжди на бойовому чергуванні: як працюють лікарі Києва під час війни (ФОТО)

В мерії розповіли про стан медичної системи

Столичні "швидкі" за час повномасштабного вторгнення російських окупантів прийняли близько 30 тисяч викликів у Києві та передмісті, де точилися найстрашніші бої. Про роботу медиків під час воєнного стану розповіли в Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

Київські лікарі у найважчі для оборони столиці дні працювали у Броварах, Ірпені, Бучі та Гостомелі.

"Працювали вони й у найважчі дні, коли ворог підступив до міста, а окремі диверсійні групи намагалися прорватися у серце столиці. Понад сотні працівників "Київмедспецтрансу" інколи одночасно прибували до лінії фронту та переміщали поранених українських воїнів до шпиталів. Жоден із воїнів не помер у кареті швидкої", — розповіли в КМДА.

Столична влада нагадала водіям про необхідність пропускати автомобілі "швидкої" допомоги, адже від цього залежать життя. В мерії Києва також повідомили, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну до Київського міського центру крові звернулися понад чотирьох тисяч донорів. Це дозволило заготовити понад 1806 літрів еритроцитарної маси.

Нагадаємо, до Києва прибули перших сім із 12 реанімобілів, подарованих українській столиці мерією міста-побратима Мюнхена. Ще п’ять спецавто будуть доставлені наступного тижня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися