У Києві з'явиться ще одна лабораторія для виявлення коронавируса

Здати аналіз на коронавірус в Києві можна не виходячи з дому

У зв'язку з епідемією коронавірусу, влада Києва планує розширити кількість діагностичних установ. Нова лабораторія буде спеціалізуватися на виявленні COVID-19 у жителів столиці. Про це в ході брифінгу повідомив міський голова Віталій Кличко.

"Оскільки Київ постійно збільшує кількість тестувань, нам потрібні лабораторні потужності для дослідження тестів, щоб оперативно отримувати їх результати та, відповідно, оперативно надавати медичну допомогу хворим. Хочу повідомити, що місто веде переговори про придбання обладнання і запуску в роботу ще однієї лабораторії. Це дозволить дещо розвантажити роботу лабораторій в комунальних медустановах і лабораторного центру", - сказав Кличко.

Відзначимо, що показник тестування в Києві - найвищий в Україні та становить 217 тестів на 100 тисяч жителів. Всього з початку пандемії в комунальних медустановах і лабораторному центрі досліджено понад 112 тис. Зразків біоматеріалу методом ПЛР і близько 21 тис. Методом ІФА (на виявлення антитіл).

Здати аналіз на коронавірус в Києві можна не виходячи з дому. Згідно з інформацією влади, в столиці працюють мобільні бригади медичних працівників, які забирають біоматеріал для аналізу на коронавірус у пацієнтів вдома. За минулий тиждень ці бригади відібрали 6 тис. 225 зразків, а всього з початку своєї роботи - понад 67 тис.

Нагадаємо, портал "Коментарі" вже повідомляв, що Київ потрапив в "помаранчеву" зону. Про нові обмеження для киян можна прочитати тут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися