У Києві накрили мережу ботоферм на тисячі фейковий акаунтів

Ботоферма в Києві мала потужність близько 3,5 тис. акаунтів

Столичні правоохоронці викрили міжрегіональну ботоферму. За допомогою спеціального обладнання зловмисники вели фейковий акаунти в соцмережах і провокували соціальні конфлікти в інтересах замовника. Про це повідомили в прокуратурі Києва.

Так, в ході розслідування кримінального виробництва правоохоронці встановили, що на території м .. Києва та Запорізької області розгорнуто мережу "ботоферм" потужністю приблизно в 3,5 тисячі спамерських пошукових роботів. Її організатори за допомогою відповідного телекомунікаційного обладнання і спеціалізованого програмного забезпечення, керували обліковими записами в соціальних мережах, електронними поштовими скриньками і електронними гаманцями з використанням фейковий персональних даних. Для реєстрації акаунтів, крім українських, також використовувалися іноземні SIM-карти операторів зв'язку.

 Зазначені послуги надавалися в інтересах третіх осіб з метою інспірації соціальних конфліктів, поширення неправдивої інформації про політичних конкурентів замовників, підбурювання до протестів тощо.

Під час обшуків в організаторів мережі було вилучено близько 6 тис. Сім-карт та інше обладнання.  Слідчі дії тривають.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили велику мережу ботоферм в Києві і 4 областях нашої країни, якою керували з Російської Федерації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися