У Києво-Печерській лаврі відповіли на звинувачення у молитвах за окупантів (ВІДЕО)

Як прокоментували скандал в лаврі

У Києво-Печерській лаврі визнали, що в храмі співали пісню про "матушку-Русь", але спростували звинувачення у молитвах за російських окупантів. Скандал прокоментував намісник Києво-Печерської лаври Павло у відеозверненні, передають "Коментарі".

"Виклали це в інтернет, що нібито в лаврі ми молимося за Росію і тому подібне. Це є факт неправдивий, тому що під час літургії ми молимося до Бога, за нашу державу, за наше військо, за нашого президента і поминаємо тільки нашого предстоятеля Української православної церкви Блаженнєйшего митрополита Онуфрія", – заявив Павло.

За його словами, пісня зі словами "Звон плывет, плывет над Россиею, пробуждается матушка–Русь", що лунала на літургії у одного зі священників, була ініціативою мирян. Однак священника вирішили відсторонити від богослужінь.

"Буде строга заборона отця Захарія служити літургії, а також звершувати ці молебні", — повідомив намісник Києво-Печерської лаври Павло.

Повний коментар намісника Києво-Печерської лаври Павла щодо скандалу можна подивитись на відео.

у Києво-Печерській Лаврі моляться за російських окупантів, відреагували в Службі безпеки України. Керівник СБУ Василь Малюк наголосив, що у відомстві вивчають усі деталі інциденту, що стався в одному з храмів Києво-Печерської Лаври.

Читайте также