У Києво-Печерській лаврі виявили портрети російських імператорів

Комісія Заповідника зайшла на територію Нижньої лаври та провела огляд

У Києво-Печерській лаврі виявили портрети російських імператорів. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України, передають "Коментарі".

Комісія Заповідника при огляді приміщень виявила "спадок", який лишила за собою УПЦ МП, а саме - портрети російських імператорів.

6 червня комісія Заповідника зайшла на територію Нижньої лаври, провела огляд та опечатування 3-х приміщень: 70 (Резиденція Митрополита Онуфрія), 69 та 71. 

За результатами огляду стало відомо, що представники УПЦ МП повністю проігнорували санітарні та протипожежні норми. Проте, таку ж картину Комісія спостерігала і під час інших оглядів.

"Імперським наративам та пропаганді — не місце в українській церкві. Дякуємо правоохоронцям та співробітникам Заповідника за невпинну роботу", - йдеться у повідомленні МКІП.

Нагадуємо, що Служба безпеки України (СБУ) розпочала кримінальне провадження щодо настоятеля храму УПЦ (МП) Віктора Талька, який допомагав російським загарбникам під час окупації Київщини.

За даними СБУ, настоятель храму у селищі Бородянка міг сприяти рашистам у примусовому вивезенні до Білорусі практично 100 мешканців Київщини під час тимчасової окупації регіону. Також ведеться розслідування щодо функціонування російської катівні на території храму, яким опікується настоятель Віктор Талько.

Читайте также