Перша церква у Бучі перейшла до ПЦУ: як це було (ФОТО)

У Бучі відбулися релігійні збори, на яких перша церква перейшла до Православної церкви України

Перша церква у Бучі перейшла до ПЦУ. Про це повідомляє Бучанська міська рада, передають "Коментарі".

Сьогодні, 12 серпня, на Київський площі в Бучі відбулися релігійні збори міста, на яких більшістю голосів було прийняте рішення щодо переходу Церкви Почаївської ікони Божої Матері УПЦ (МП) до Православної церкви України. 

За даними лічильної комісії, з 348 присутніх "за" перехід проголосувало 337 людей. Проти було 11.

Також на зборах присутні одноголосно проголосували за звернення до Президента України Володимира Зеленського та Верховної Ради України щодо заборони української православної церкви московського патріархату на території України.

Як раніше писали "Коментарі", релігійна громада Ворзеля з другої спроби перейшла до ПЦУ. За більшістю голосів мешканців Ворзеля, Петро-Павлівська парафія Української православної церкви (МП) перейшла до Православної церкви України (ПЦУ). За даними лічильної комісії, за перехід до ПЦУ проголосували 599 людей із 604 присутніх. Лише 5 людей були проти. Прихильники московського патріархату, які не зареєстровані та не проживають у Ворзелі, намагалися потрапити на збори та зірвати їх, однак всі їх спроби були марними.

Нагадуємо, що на території Києво-Печерської лаври відкриють для відвідувачів Митрополичий сад, якому уже близько 500 років. Останні десятиріччя сад був закритий парканом з невідомих причин.

Читайте также