Історичне рішення: 100-річна церква на Київщині перейшла до ПЦУ

Закладка та будівництво церкви розпочалися у 1909 році

Центральний храм міста Ірпінь Київської області — Свято-Троїцька церква — за результатами голосування місцевої релігійної громади перейшла до Православної Церкви України.

Про це повідомила депутатка Ірпінської міської ради, заступниця міського голови Бучі Михайлина Скорик-Шкарівська.

25 жовтня в Ірпінській міськраді відбулися відкриті збори, на яких обговорювалося питання переходу центрального храму міста до Православної Церкви України. За голосуванням, практично всі члени релігійної громади Свято-Троїцької церкви висловили практично єдину позицію щодо переходу.

25 жовтня в Ірпінській міськраді відбулися відкриті збори, на яких обговорювалося питання переходу центрального храму міста до Православної Церкви України. За визначенням, практично всі члени релігійної громади Свято-Троїцької церкви висловили практично єдину позицію щодо переходу, - написала депутатка. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що комітет всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) додав об’єкти "Софійський собор" і пов’язані з ним монастирські споруди та Києво-Печерську лавру до Переліку всесвітньої спадщини під загрозою знищення.




Читайте также