Умань паломників не прийме - МЗС

Щорічне паломництво хасидів до Умані в цьому році навряд чи відбудеться

Учасники міжвідомчої наради в Міністерстві закордонних справ України прийшли до спільної думки, що прибуття десятків тисяч паломників-хасидів в  Умань Черкаської області для святкування іудейського свята Рош Ха-Шана в традиційному форматі в поточному році є неможливим. Така інформація міститься у документі українського МЗС. Повідомив про таке рішення дипломатів міський голова Умані Олександр Цебрий.

Згідно з документом, таке рішення прийнято з огляду поточної епідеміологічної ситуації в Ізраїлі, який знаходиться в "червоній зоні" за показниками захворюваності коронавирусной хворобою Covid-19, заборони проведення масових заходів в Україні, необхідність створення великої кількості місць для обсервації, складності контролю правоохоронцями дотримання паломниками режиму самоізоляції.

При цьому в документі наголошується, що в ході зустрічей і переговорів головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка з директором департаменту міжнародного співробітництва Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю Ашером Шальмоном ізраїльська сторона повідомила, що з розумінням сприйме скасування міжнародного паломництва до Умані в поточному році, однак попросила завчасно повідомити про офіційну позицію української сторони.

Як повідомляв портал "Коментарі", в 20019 році украинские прикордонники оформили в аеропортах більше семи тисяч паломників-хасидів, які прибувають в Україну для святкування Рош ха-Шана - іудейського Нового року. Про це повідомили в прес-центрі Державної прикордонної служби України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися