Стала відома дата передачі костелу Святого Миколая римо-католицькій громаді

Відповідна домовленість була досягнута між парафіянами костелу та Міністерством культури та інформаційної політики України.

Костел Святого Миколая на вул. Великій Васильківській у Києві перейде в користування римсько-католицькій парафії святого Миколая.  Офіційно передадуть костел 1 червня 2022 року.

Про це повідомили в парафії костелу Св. Миколая у Києві.

Відповідна домовленість була досягнута між парафіянами костелу та Міністерством культури та інформаційної політики України.

У Мінкультури також підтвердили цю інформацію.

Довідка: пожежа в костелі Святого Миколая в центрі столиці виникла пізно ввечері, 3 вересня. Займання сталося між першим і другим поверхами культової споруди. В результаті пожежі в костелі згорів унікальний орган. Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський під час свого візиту до Сполучених Штатів Америки запропонував своєму колезі Джо Байдену залучити американські засоби до будівництва Київської окружної дороги. Повідомляється, що український президент презентував проєкти, загальна вартість яких оцінюється у 227 мільярдів доларів. Американцям запропонували взяти участь у фінансуванні та постачанні обладнання, а також надання послуг з будівництва. Саме будівництво не є обов'язковим для кредитора.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися