Водохреща: на Почайні відбудуться масові гуляння

Богоявлення відзначається 19 січня в пам'ять про крещені Ісуса в річці Йордан.

У середу, 19 січня, в Оболонському районі Києва на історичній місцевості Почайна відбудеться свято Водохреща. Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

За інформацією організаторів, на набережній озера Йорданське (вул. Йорданська, 1) протягом дня – із 10:00 до 18:00 відбудуться масові гуляння: співи, танці біля ватри, а для дітей – катання на конях та майстер-клас зі створення снігових домівок.

На озері облаштовано дерев’яну купель у вигляді хреста. Біля води чергуватимуть рятувальники Kyiv Lifeguard Service від КП "Плесо" та Спеціалізованої аварійно-рятувальної водолазної служби (САРВС), а також медичні працівники.

О 12:00 відбудеться церемонія освячення води.

О 13:00 біля річки Почайна на вул. Вербова, 20-А, де зараз проводяться роботи із ревіталізації ріки та створення парку "Почайна", буде освячено воду та майбутню споруду "Хрещальна купель".

Богоявлення відзначається 19 січня в пам'ять про крещення Ісуса в річці Йордан.

На ознаменування цієї події багато православних занурюються в ополонки з крижаною водою. Вони можуть тричі поринути у воду на честь Святої Трійці.

Вважається, що ця традиція приносить здоров'я вірянам  та змиває їхні гріхи.

Парафіяни вірять, що на Водохреща вся вода стає святою. Деякі також вважають, що замерзла вода може мати сприятливий вплив на здоров'я.

Дивовижно, але люди майже ніколи не хворіють після такого льодяного душу. Вважається, що купаючись у річці цього особливо священний день, можна зцілитися від багатьох хвороб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися