Університети Києва увійшли в лідери за результатами вступної компанії

Названі ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей у 2022 році

За результатами вступної компанії в Україні три столичних університети увійшли п’ятірку найкращих. Про найкращі виші розповіла голова підкомітету Верховної Ради України з питань вищої освіти, народна депутатка Юлія Гришина, передають "Коментарі".

За її словами, на першому місці серед українських закладів вищої освіти за кількістю поданих заяв під час вступної компанії опинився Національний університет "Львівська політехніка". Друге місце серед лідерів посів "Львівський національний університет імені Івана Франка".

На третьому місці опинився Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". П’ятірку лідерів замкнули ще два столичних виші — це "Київський національний університет імені Тараса Шевченка" та "Національний авіаційний університет".

"Завершилися основна і додаткові сесії національного мультипредметного тестування. Участь у них взяли близько 212 тисяч абітурієнтів і це супер результат!" — прокоментувала Гришина.

Народна депутатка нагадала, що вже розпочався перший етап підтвердження участі у спеціальній сесії національного мультимедійного тесту (НМТ).

"Для цього потрібно заповнити спеціальну форму на інформаційній сторінці до 30 серпня. Тож якщо ви ще не встигли пройти тестування – підтверджуйте свою участь у спеціальній сесії!" — закликала голова підкомітету Верховної Ради України з питань вищої освіти.

ТОП-10 найпопулярніших спеціальностей у 2022 році такий:

·        Право;

·        Комп'ютерні науки;

·        Філологія;

·        Менеджмент;

·        Психологія

·        Інженерія програмного забезпечення;

·        Медицина;

·        Середня освіта;

·        Маркетинг;

·        Кібербезпека.

Нагадаємо, в Україні дванадцять людей претендують на одне робоче місце, а загалом — 290 тисяч безробітних по країні. Такі дані Державної служби зайнятості, але експерти впевнені, що реальні цифри значно вищі. Що кажуть про ситуацію з працевлаштуванням під час війни у службі зайнятості, шукачі та експерти — дізнавайтесь тут.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у воєнний час Київ залишається у лідерах за кількістю вакансій. У столиці у липні кількість вакансій була найбільша, ніж в інших великих містах. Подробиці про популярні професії та зарплати у столиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, скільки можна заробити та які ціни на таксі у Києві.

Читайте также