Робота та зарплата у Києві: яка ситуація на ринку праці в столиці

Місто залишається у лідерах за кількістю вакансій під час війни

У Києві навіть у воєнний час кількість вакансій найбільша ніж в інших великих містах. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів провідний експерт ринку праці Сергій Марченко, передають "Коментарі".

За його словами, для прикладу, на одному з сайтів з пошуку роботи зараз у Києві понад 7,2 тисячі пропозицій для шукачів. Це більше, ніж у разом взятих Дніпра, Одеси та Львова.

"Ринок праці Києва найбільший. І мабуть він постраждав від війни найменше, але він постраждав і постраждав дуже сильно. Наприклад, на тому ж сайті пошуку роботи перед початком війни, кожного тижня роботодавців публікували 21 тисячу вакансій. Після початку війни кількість вакансій зменшилася до 1600. Понад в десять разів впала кількість вакансій", — розповів Марченко.

Національний банк України у березні проводив опитування підприємців. За результатами дослідження ринку праці виявилося, що третина всіх підприємств України не працюють через повномасштабну війну, зазначив експерт.

"Є й хороші новини. Ті самі опитування Нацбанку, але проведені вже наприкінці травня говорять, що понад половини цих підприємств розпочали роботу знову. Зараз лише 14% українських підприємств не працюють. Тобто пряма залежність: підприємства працюють — робота є", — прокоментував ситуацію на ринку праці фахівець.

На сайті Work.ua проаналізували майже 17,5 тисяч вакансій за останні три місяця у Києві та з’ясували, що середня зарплата у столиці зараз становить 18 тисяч гривень.

Найвищі заробітні плати у столиці пропонують:

— програмістам (80-30 тис. грн) та ріелторам (45 тис. грн);

— хірургам (50 тис. грн);

— керівникам (55-27,5 тис. грн), менеджерам (29-24 тис. грн) та аналітикам (25 тис. грн);

— трейдерам (42,5 тис. грн) та логістам (22 тис. грн);

— стоматологам, автомалярам та водіям-міжнародникам (35 тис. грн);

Найнижчі заробітки у Києві за наступними вакансіями:

— прибиральниця (8 тис. грн), покоївка (10 тис. грн) та охоронець (10,4 тис. грн);

— оператор ПК та діловод (11,5 тис. грн);

— адміністратор, психолог, кредитний експерт та оператор відеонагляду (12-12,5 тис. грн);

— медсестра, вчитель, повар, касир, няня, вантажник, кондитер, різноробочий (13-14 тис. грн);

— продавець-консультант, офіс-менеджер, кравчиня, пакувальниця та комірник (14-15 тис. грн).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області гостро стоїть питання утилізації твердих побутових відходів. Вирішити проблему планують після будівництва сміттєпереробного заводу. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у селі Нові Петрівці, що у Вишгородському районі Київської області, російські окупанти обстрілами знищили сучасний хлібний завод, однак підприємство планує відновити виробництво.

Дивіться також відео, як Дарницький вагоноремонтний завод відновив роботу після ракетних обстрілів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися